Citroën Traction Avant 11B 1957 in nieuwstaat

Merk / Model: Citroën Traction Avant 11D Normale 
Prijs: €30.000,-
Kilometerstand: 128.322
Bouwjaar: 1957
Kenteken: 33-93-NP
Transmissie: Handgeschakeld
Motorinhoud: 1911cc

PK: 60
Carrosserie: 4 deurs
Kleur: Blue de nuit
Brandstof: Benzine
Locatie: Genderen
Land van herkomst: Frankrijk

Beschrijving

Een unieke situatie, dat heeft u zojuist gevonden.

Deze prachtige in nieuwstaat verkerende Citroën Traction Avant is afkomstig van de tweede eigenaar. Deze eigenaar heeft de auto in bezit sinds 1970 en de auto is geheel, op professionele wijze, opnieuw opgebouwd in 2011. Sindsdien is er circa 3000km met de auto gereden.

Het betreft een door de eigenaar geïmporteerde auto (Franse import). De restauratie is volledig gedocumenteerd met een fotoserie en een dossier met facturen.

Motor: 4-cilinder benzinemotor, deze is in 2011 gereviseerd, en sindsdien zorgvuldig onderhouden en verkeert in een goed werkende staat. Er zijn geen gebreken waargenomen. Het is verzorgd in de motorruimte.

Versnellingsbak: Handgeschakelde 3-bak in een goed werkende staat.

Aandrijflijn: De aandrijflijn vertoont geen gebreken, voldoet volgens opgaaf. Er is een homokinetische conversie uitgevoerd.

Banden: Voor en achter: Michelin 165 R400 banden.

Velgen: Stalen velgen, deze zijn al eens gereconditioneerd, gepoedercoat en verkeren in een zeer nette staat. De velgen zijn compleet met bijpassende verchroomde wieldoppen.

Dashboard: Compleet en origineel dashboard in een goede staat. De instrumenten functioneren naar behoren.

Interieur: Het interieur is uitgevoerd in originele grijze stof. Het geheel is in 2011 geheel opnieuw bekleed en verkeert in een zeer nette staat. De omlijsting van de ramen is in 2011 gepoudercout. De matten, het hemeltje en de panelen zijn netjes.

Rubbers: De afdichtrubbers en de ruitrubbers verkeren in een goede conditie. Met de restauratie zijn veel rubbers nieuw gemonteerd. Chroom/RVS/ sierlijsten: Het gemonteerde chroomwerk is in Engeland gerestaureerd en verkeert in een goede staat.

Vering/demping: De vering en demping worden verzorgd door Koni Classic schokdempers.

Verlichting/ bedrading: De verlichtingsdelen zijn onbeschadigd en verkeren, evenals de bedrading, die is geheel vervangen, en zijn in een goede staat.

Accessoires: (onder andere) RVS brandstoftank; twee buitenspiegels; WW badge; uitlaatsierstuk; binnenspiegel met geïntegreerde achteruitrijcamera; 12Volt conversie; water- temperatuur- en oliedrukmeters; Koni classic schokdempers; homokinetische conversie; massaslot aan accupool; led-achterlichten.

Het is mogelijk om een stap naar het verleden te maken met deze uiterst mooie Citroën Traction Avant. Neem geheel vrijblijvend contact op met Maurice Pouderoyen op +316 1030 4295 voor meer informatie.

De auto alvast digitaal bekijken? Dan kan! Ga naar: https://youtu.be/N7y3jnTmiIE

Het kenteken van de auto betreft: 33-93-NP

Wij bieden de auto aan in opdracht van de eigenaar en de auto is in Eindhoven te bezichtigen op afspraak.

Opties

 RVS brandstoftank; twee buitenspiegels; WW badge; uitlaatsierstuk; binnenspiegel met geïntegreerde achteruitrijcamera; 12Volt conversie; water- temperatuur- en oliedrukmeters; Koni classic schokdempers; homokineet conversie; massaslot aan accupool; led-achterlichten.

Nieuwsgierig geworden naar deze auto?

Is uw interesse in in deze auto gewekt na het bekijken van alle informatie? Neem dan gerust contact met mij op!